En Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Bununla beraberinde dundaki kriterlere mevla olan yerlerde tenha yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması akseptans edilir.

Z tipi yangın merdiveni adını binalış şeklinden alır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin zir bekndaki yangın merdivenin fevkya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik tütünı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli kucak oluşturur.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tamam bünyelarda en azca 2 sayı yangın çıkışı bulunması zorunludur. üste dokumalarda bulunacak koca sayısına rabıtlı olarak yangın merdiveni çıkış sayısı da arkaış gösterecektir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit geçirmek sinein uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut yapı denetiminden mesul özel kasılmalardan düşünce buyurmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari bünyesına şayeste yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına yarar türler yeğleme edilebilir.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu hâlet kontrolör edilmelidir. 

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa dışarıya, haricen çıbanlamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Yangın bapsı montajı külliyen meraklı şekilde konstrüksiyonlması gereken ve imalatta harika şekilde ortaya çısoy üründe sakatlık strüktürlmaması gereken bir fiillemdir.

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre süresince hadise yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gene sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede Yangın kapısı istanbul kucakın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece kuruluşlardan çıkış imkânsız olabilir. En dobra dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan ivedili gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bilcümle kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın çıdem ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve alakalı örgünın eminğini sağlayan kapıya yangın bapsı adı verilmektedir.

üstıcı malzeme karınermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Report this wiki page